Hvad Er Backend Udvikler? Få Svaret Her

Har du spekuleret over hvad en frontend og backend udvikler er? Så vil du i dette indlæg få svar på

Uploaded af upload-it.dk d. 25. June 2021
Billede af: Pexels.com

Har du spekuleret over hvad en frontend og backend udvikler er? Så vil du i dette indlæg få svar på hvad en backend udvikler er og hvad de laver. Find svaret forneden. 

At opbygge en hjemmeside kræver mere end den almindelig person lige går og tror. Især hvis det skal være en professionelt hjemmeside. Som regel, så kan man dele hjemmesiden op i to kategorier, nemlig frontend og backend. Frontend er det du ser på hjemmesiden, altså det visuelle og backend er det der bagom hjemmesiden. 

For dem der koder hjemmeside, ved at det er to forskellige verdner. Nogle har mere interesse i frontend/webdesign i mens andre er mere interesseret i backend. Og så er der får der bare elsker at lave begge dele. 

Eksempler på backend:

  • Når du f.eks. logger på hjemmesider, hvor det kræver adgangskoder osv. Ved du så hvordan de bliver gemt? De er gemt i databaser, som ligger under hjemmesiden eller et sted oppe i "skyen". Alle de her dataer, som en hjemmeside skal kunne huske på, kommer fra bagsiden af hjemmesiden, hvor en backend udvikler har udviklet. 
  • Når du downloader og uploader filer på en hjemmeside, så er der også noget data bag det. 
  • Når du klikker på et link, der fører dig over til et andet link, så er der også backend arbejde i det.