Hvad Er En Firewall? - Bliv Klog På Det Lige Her!

Hvad er en firewall for noget? En firewall er software som beskytter din computer eller andet i

Uploaded af upload-it.dk d. 15. February 2021
Billede af: Pixabay

Hvad er en firewall for noget? En firewall er software som beskytter din computer eller andet it udstyr ved at nægte adgang til bestemte programmer, filer, hjemmesider og anden form for eventuelle trusler for dine it enheder. 

På dansk kan en firewall også kaldes en brandmur i direkte oversat tale, men de fleste kender det nok stadig under det engelske navn firewall. 

En firewall har typisk et bestemt "regelsæt" som den følger for at udvælge de data der går ind og ud fra din computer eller anden enhed og hvilke kilder de data ryger ind fra eller ud til. 

På denne måde beskytter den den fra at miste følsom data til forkerte personer eller få udelæggende virusser ind på din computer.

I bund og grund styrer en firewall trafikken på en computer med adgang til et netværk og advarer dig når den finder kilder den mener kan være en fare for din data på computeren. 

Man skal tænke lidt på at en firewall er computerens bodyguard og hver gang den ser noget farlig så adskiller den faren fra din data og enhed. 

En firewall er især god at have hvis man henter filer eller programmer fra nettet eller andre steder fra hvor det er fra usikre kilder, så man ikke ødelægger sin enhed eller giver følsomme informationer væk, når det nu ikke er ens egen hensigt.