Hvad Er It Sikkerhed?

IT sikkerhed hedder også Informationssikkerhed, fordi det er med til at sikre, at alt information, e

Uploaded af upload-it.dk d. 24. June 2022
Billede af: Pixabay, TheDigitalArtist

IT sikkerhed hedder også Informationssikkerhed, fordi det er med til at sikre, at alt information, en virksomhed eller en private har, ikke forsvinder eller kan komme i andres hænder, som ikke er ønsket.

Mange virksomheder kan ofte lave ting eller undersøgelser, som det offentlige rum ikke har behov for at vide, før det er sikkert eller det rent faktisk må komme ud i verden. Det ville enormt træls for en virksomhed, hvis forskellige informationer blev offentliggjort eller et produkt, for at et større firma måske stjæler ideen, fordi de har flere ressourcer og derfor hurtigere kan komme ud med slutproduktet.

Ud over dette kender vi alle efterhånden også til persondataloven, hvor vi enten skriver os op til et nyhedsbrev eller logger ind på vores netbank. Sådanne steder opbevarer data omkring dig, fordi du har givet dem lov, men har virksomheden blive pludselig et hul i deres sikkerhedsnetværk, så kan der komme nogle oplysninger ud i samfundet, som er private og man ikke vil dele med hvem som helst.

Det er heller ikke alle, man har lyst til at dele sin økonomi eller livshistorie med og det er netop derfor, at det er et lovkrav for virksomheder at have en eller anden for it sikkerhed.

Dette indhold er bragt og udgivet i samarbejde med Perlen Odense. Her kan du eksempelvis købe marguerit, og meget meget andet. Derfor er dette indhold markeret.