Hvad Står Edb For - Find Ud Af Det Lige Her!

Så hvad står edb for? Edb står for elektronisk databehandling  og betyder at man henter og beha

Uploaded af upload-it.dk d. 15. February 2021
Billede af: Pixabay

Så hvad står edb for? Edb står for elektronisk databehandling  og betyder at man henter og behandler data med hjælp fra en computer. 

Elektronisk databehandling er en betegnelse som først dukkede op engang i slutningen af 1950´erne, her i Danmark i hvert fald. Udtrykket kommer ellers fra engelsk hvor den engelske betegnelse er EDP som står for Electronic Data Processing.  

Når man bruger forkortelsen edb er der ofte tale om noget indenfor it og i dag er det måske derfor mere normalt at bruge betegnelsen it, frem for edb som er en noget mere forældet udtryk. 

Forkortelsen it står for informationsteknologi som dækker over en bred vifte af elektronisk udstyr, teknik eller behandling af data. 

Udtrykket er derfor også et lidt uddøende udtryk som ellers  blev brugt meget førhen hvor man var edb medarbejde i stedet for it medarbejder og børn blev undervist i edb i folkeskolerne. 

Mange tænker ikke længere over elektronisk databehandling da det er blevet en fast del af vores hverdag, hvor vi alle stort set har adgang til en computer enten i form af en rent faktisk computer eller en smartphone/tablet som jo nærmest er en lille computer i sig selv.  

Denne adgang til computere var det de færreste som havde, da udtrykket edb først dukkede op der i slutningen af 1950´erne. 

Udtrykket er nok snart helt erstattet med forkortelsen it som i dag dækker over lidt mere og er brugt blandt langt de fleste, især unge hvor mange af dem nok ikke engang har hørt om udtrykket edb.