Hvad Tjener En Datamatiker?

Hvis du går med planer om at blive datamatiker, så er det meget rart at vide, hvor meget man kan for

Uploaded af upload-it.dk d. 26. February 2021
Billede af: Pixabay

Hvis du går med planer om at blive datamatiker, så er det meget rart at vide, hvor meget man kan forvente i løn. Det er selvfølgelig altid forskelligt fra arbejdsplads til arbejdsplads. Herunder kan du få en god indikation på, hvor meget du kan tjene som datamatiker. Vi har nemlig fundet gennemsnitslønnen for datamatikere i Danmark.

Hvad tjener en datamatiker? En datamatiker tjener gennemsnitligt 31.732 kroner om måneden. Lønnen som datamatiker er meget bestemt af både branche, speciale og geografi. For eksempel er lønnen for datamatiker særlig høj i hovedstadsområdet. Herudover er lønniveauet også relativt højt i både Midtjylland og Nordjylland.

Man kan relativt hurtigt blive datamatiker. Uddannelsen er kategoriseret som en kortere videregående uddannelse, der i alt tager 2 ½ år. Uddannelsen kan læses i stort set hele landet på erhvervsakademierne.

Uddannelsen som datamatiker startede oprindeligt som en slags forsøgsuddannelse i 1984 ved Købmandsskolens EDB skole, der ligger i København. Dette var en stor succes, og er i dag blevet en meget populær uddannelse, som man som nævnt kan tage over hele landet.

Datamatikere arbejder inden for forskellige brancher, heriblandt med udvikling af software, hjemmesider og computerspil, blot for at nævne et par stykker. Man kan også blive IT konsulent.