Hvad Tjener En Programmør?

At være programmør giver rig mulighed for at skabe sig en god og velbetalt karriere. Rigtig mange pr

Uploaded af upload-it.dk d. 15. September 2021
Billede af: Pixabay

At være programmør giver rig mulighed for at skabe sig en god og velbetalt karriere. Rigtig mange programmør arbejder inden for det private erhvervsliv, hvilket selvsagt gør, at der kan være stor forskel på, hvad en programmør tjener. Når det er sagt, så vil vi stadig give vores bedste bud på, hvad en programmør tjener.

Hvad tjener en programmør? En nyuddannet programmør vil ofte ligge på en startløn, der ligger på et sted mellem 30.000 til 35.000 kroner. Senere kan de som projektleder eller udviklingschef bliver markant bedre lønninger, og mange passerer 50.000 kroner om måneden inden for en overskuelig årrække.

Man kan altså se frem til en ganske god løn som programmør, også fra en start. Der er selvfølgelig mange ting, der har indvirkning på, hvor meget du får i løn, især fra starten. Først og fremmest, så er der stor forskel på, hvor meget den enkelte virksomhed er i stand til at betale, og i øvrigt er villig til at betale.

Herudover har geografi også en rolle at spille. De højeste lønninger finder man typisk i byer som København og Aarhus, mens lønninger ofte vil være en smule lavere i de mindre byer. Det samme gør sig gældende for udvalget af jobs, der er større i de større byer.